Courgettesoep met Boursin en Bloemkool

Op zoek naar een snelle, makkelijke en lekkere courgettesoep met Boursin? Geniet binnen het uur dankzij dit courgettesoep recept: gezond en extra lekker met bloemkool.

Niets is makkelijker dan gewoon stukjes courgette te stoven, een blokje groentebouillon met water bij te doen, laten koken, kaas bijvoegen, pureren en verder op smaak brengen met peper en zout: een snelle, lekkere soep zonder franjes.

Wil je een iets meer geraffineerde mengeling van smaken en textuur, probeer dan onderstaand recept zonder kant en klare groentebouillon maar met extra smaak gegeven door bloemkool. Bloemkool is immers ook heel lekker met kaassaus, dus ideaal bij de gebruikte Boursin.

Creatieve varianten kan je zelf bedenken door de keuze van de kaas te veranderen: Gorgonzola is bijvoorbeeld een ideaal alternatief. Voor meer pit voeg je wat verse rode chilipeper toe, voor meer smaak en minder zetmeel vervang je aardappel door uit en/of prei. Wat extra kleur voor de garnering kan je door apart wortelblokjes te stoven en na het pureren toe te voegen.

Voor een lichtere soep (of wil je niet teveel zetmeel in 1 keer) gebruik je minder aardappelen of vervang je de aardappelen volledig met wat extra bloemkoolhoofdjes.

Ingrediënten voor het courgettesoep recept

 • 3 tot 4 aardappels
 • 1/2 kg courgette stukjes
 • 5 tot 6 bloemkool hoofdjes
 • 1 pakje Boursin met knoflook en kruiden
 • water
 • 1 eetlepel crème fraîche
 • peper en zout

Courgettesoep klaarmaken

Courgettesoep met boursin en verse groenten

 1. Schil de aardappelen, was ze en doe ze in een grote pot samen met de stukjes courgette en de in stukken gesneden bloemkoolhoofdjes.
 2. Voeg water toe tot alle groenten onder staan, voeg een theelepel zout toe, kruid met peper en breng aan de kook.
 3. Laat een 15 tal minuten sudderen tot alle groenten gaar zijn.
 4. Pureer de soep met de mixer.
 5. Meng de Boursin met de crème fraîche in een kommetje en roer dan onder de courgettesoep. Proef en voeg indien gewenst nu pas meer zout of peper toe.

Speak Your Mind

*