Courgettesoep Boursin

Geen tijd om te koken? Op zoek naar een makkelijk, lekker soep recept: klaar binnen 30 minuten? Je kan het met dit lekkere courgettesoep recept met Boursin.

De soep moet een 10tal minuten sudderen. Net genoeg tijd om ook wat eieren hard te koken, wat salade of tomaat in stukjes te snijden, in een bokaaltje met deksel een vinaigrette schudden van 3 delen olie, 1 deel citroensap, zout en peper en een schep mosterd. Wil het niet emulsifiëren, dan een extra klein beetje water erbij en opnieuw schudden: vinaigrette met salade klaar.

Voeg er nog een stokbrood bij en je kan supersnel warm eten ’s avonds.

Zet je soep, hard gekookt ei, salade, potje vinaigrette in de ijskast en neem je het mee de volgende dag als lunchpakket met vers brood, dan heb je een duidelijk gezond alternatief dan wat er weer bij de frietjes uit de kantine wordt geserveerd.

Groenten pureren is bovendien altijd een makkelijke en lekkere manier om meer groenten te verwerken in je dieet. Natuurlijk bevatten rauwe, groene smoothies meer enzymen en mineralen, maar niet iedereen vind die groene fruit + groenten-drankjes lekker genoeg om te drinken. Soep daarentegen is altijd een winner.

Courgettes zijn er in de zomer in overvloed. Als je ze pureert krijg je een zeer romige soep. Dankzij hun ietwat neutrale smaak kan je de soep creatief op smaak brengen met allerlei verse tuinkruiden, droge kruiden (kerriepoeder is ideaal) en allerlei soorten kaas. Boursin is een ‘alles in 1’ combinatie van kaas, verse tuinkruiden en look.

Courgettesoep recept

  • 6 kleine courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter groentebouillon (instant van een blokje of poeder, liefst uit de biologische winkel)
  • 1 Boursin
  • 1 theelepel zout (eerst proeven en dan pas toevoegen naar smaak!)
  • vers gemalen peper

Courgettesoep maken met Boursin

Klaar in 30 minuten: Courgettesoep met Boursin

  1. Was, droog en snijd de courgettes in grove kubusjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een soeppot op een matig tot hoog vuur en laat hierin de courgettes een 5 tal minuten aanstoven. Roer zo nu en dan om.
  3. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
  4. Verkruimel de Boursin in de bouillon en pureer de soep met een staafmixer. Proef en pas indien gewenst de smaak aan met wat extra peper en zout.

Serveer de courgettesoep met Boursin ofwel onmiddellijk, ofwel koud (minstens 2 uur laten afkoelen in de ijskast).

Speak Your Mind

*